خواص معجزه ای عسل درمانی

. سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند

تنظیم میزان کلسترول خون یکی از خواص عسل به شمار می‌رود. در یک مطالعه نشان داده شد مصرف ۷۰ گرم عسل به مدت ۳۰ روز منجر به کاهش ۳ درصدی میزان کلسترول خون شد. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که مصرف عسل کاهش ۸ درصدی سطح کلسترول خون را به دنبال داشت. جالب است بدانید که نشان داده شده عسل سطح کلسترول خوب یا همان HDL را هم افزایش می‌دهد.

یک مطالعه‌ی آلمانی نشان داد استفاده از عسل به جای شکر منجر به پایین آمدن سطح کلسترول خون شد. بر اساس نتایج یک مطالعه عسل می‌تواند با سطح بالای کلسترول مبارزه کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل می‌توانند از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. عسل همچنین می‌تواند در تنظیم سطح کلسترول خون مفید باشد. یک روش هوشمندانه برای جای دادن عسل در رژیم غذایی این است که از آن به جای شکر استفاده کنید.

. می‌تواند سرفه و سرماخوردگی را درمان کند

تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که عسل می‌تواند در درمان سرفه مفید باشد. در یک مطالعه روی کودکان نشان داده شد عسل سرفه‌ی شبانه را کاهش داد و کیفیت خواب را بهبود بخشید. این مطالعه همچنین عنوان کرد که عسل به اندازه‌ی دکسترومتورفان مفید است که یک ترکیب رایج در شربت‌های سرفه به شمار می‌رود.

هرچند باید حواستان به یکی از عارضه‌های خطرناک مصرف عسل به نام بوتولیسم باشد. این عارضه نوعی مسمومیت غذایی محسوب می‌شود که کودکان زیر یک سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قبل از دادن عسل به کودک خود برای درمان سرماخوردگی و سرفه حتما با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری کودک شما را تهدید نمی‌کند.

در یک مطالعه نشان داده شد کودکانی که عسل خوردند، کاهش شدت و تعداد دفعات سرفه را تجربه کردند. بهتر است نوعی از عسل را مصرف کنید که تیره‌تر است، چون مطالعات نشان داده‌اند که عسل تیره‌تر آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. یک مطالعه عنوان کرد که یک قاشق عسل می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کودکی که سرفه می‌کند کمک کند. مخلوط آب گرم و عسل هم می‌تواند در درمان سرماخوردگی اثرگذار باشد‌. این ترکیب گرفتگی گلو را برطرف کرده و از کم‌آب شدن بدن پیشگیری می‌کند. نشان داده شده که مصرف عسل می‌تواند طول دوره‌ی سرماخوردگی را تا دو روز کاهش دهد.

. به حفظ فشار خون در محدوده‌ی طبیعی کمک می‌کند

یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ به این نتیجه رسید که عسل اثرات مثبتی روی فشار خون بالا دارد. اگر دچار فشار خون بالا هستید، حتما عسل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۴. سوختگی‌ها و جراحت‌ها را درمان می‌کند

نشان داده شده که استعمال عسل روی سوختگی‌ها، به‌ویژه سوختگی‌های تازه باعث مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش احتمال شکل‌گیری جای زخم می‌شود. در صورتی که دچار سوختگی جزئی شدید، ابتدا مقداری آب ولرم روی محل زخم بریزید. زمانی که دمای ناحیه‌ی مدنظر کاهش پیدا کرد، روی آن مقداری عسل بمالید.

یک مطالعه عنوان کرد عسل می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای درمان جراحت‌ها باشد. علت این موضوع خواص ضدعفونت عسل است. نشان داده شده که عسل به فرآیند بهبود جراحت‌ها سرعت می‌بخشد. شواهد نشان می‌دهند پوشاندن محل زخم با عسل به استریل کردن آن ناحیه در مدت زمان کم کمک می‌کند. عسل همچنین می‌تواند در درمان زخم‌ها و جراحت‌های مزمن مفید باشد.

۵. سلامت قلب را افزایش می‌دهد

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل از قلب محافظت می‌کنند. عسل از اکسیداسیون کلسترول بد در خون جلوگیری می‌کند و از این طریق سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که عسل شکل‌گیری پلاک‌ها را کاهش می‌دهد که عروق را تنگ می‌کنند و منجر به حمله‌ی قلبی می‌شوند. حتی پلی‌فنول‌های موجود در عسل هم نقش مهمی روی سلامت قلب دارند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش مصرف پلی‌فنول‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند.

۶. خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد

شاخص گلیسمی عسل پایین بوده و بین ۴۵ تا ۶۴ است. بنابراین افراد دیابتی می‌توانند آن را به میزان متعادل مصرف کنند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف عسل سطح انسولین خون را افزایش و میزان قند خون را کاهش می‌دهد. علاوه بر این نشان داده شده که عسل سطح قند خون ناشتا را پایین می‌آورد. منظور از شاخص ذکر شده، سطح گلوکز خون ۸ ساعت بعد از ناشتا بودن است.

هرچند مطالعات عنوان می‌کنند که باید در مصرف عسل تعادل را رعایت کنید. می‌توانید به چای، جو دوسر یا ماست حدود یک قاشق چای‌خوری عسل اضافه کنید تا از فواید بی‌نظیر آن برای سلامتی بدن بهره‌مند شوید. بر اساس گزارش‌های یک مطالعه‌ی ایرانی مصرف عسل اثرات مفیدی روی وزن بدن و لیپید خون افراد مبتلا به دیابت دارد.

در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد زمانی که بیماران به همراه داروهای ضددیابتی عسل مصرف کردند، اثرات مثبتی را تجربه کردند. بعضی از دیگر مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که اثرات منفی عسل و شکر روی سطح قند خون، هیچ تفاوت قابل‌توجهی با هم ندارند. بنابراین قبل از مصرف عسل حتما با پزشک مشورت کنید.

manager
دیدگاه کاربران
3 دیدگاه
  • Riley Colson 11 بهمن 1402 / 13:02

    great article

  • Sekret-Natury 2 فروردین 1403 / 02:46

    Insightful piece

  • Shelia 27 فروردین 1403 / 23:49

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The total glance of your site is great, as neatly as the content material!
    You can see similar here ecommerce

دیدگاه ها بسته شده.